Bonusmateriaal
In 10 stappen je eigen bank

Super dat je met ons boek aan de slag bent! Zoals vermeld in ons boek vind je hier diverse documenten en links om jou verder op weg te helpen met jouw start in de crypto-wereld. Heb je vragen of feedback, laat het ons weten via vraag@cryptobuddies.nl.

Veel succes en plezier gewenst!

Download het CryptoBuddies investeringsformat

Houd het overzicht over jouw cryptoportefeuille door gebruik te maken van het CryptoBuddies investeringsformat.

Doe mee met onze DigiByte winactie

Je kunt nu meedoen aan de doorlopende winactie om gratis DigiBytes te winnen! Je kunt zo vaak meedoen als je wil. Klik op de link voor uitgebreide instructies.

Raadpleeg onze uitgebreide woordenlijst

In deze woordenlijst vind je veelgebruikte woorden uit de cryptowereld die wij in ons boek In 10 stappen je eigen bank ook gebruiken.

Maak gebruik van onze handige links

Op zoek naar interessante en inspirerende crypto content? Wij hebben een overzicht gemaakt van de sociale media kanalen die wij volgen.

Stap 1  Bepaal waarom je crypto’s wilt

INSPIRATIE

Volg ons op YouTube voor interessante en inspirerende crypto content

Stap 2  Maak een investeringsplan

Beantwoord de vragen uit het boek en vul jouw antwoorden in op het daarvoor bestemde tabblad in het CryptoBuddies investeringsformat.

Download het CryptoBuddies investeringsformat

Houd het overzicht over jouw cryptoportefeuille door gebruik te maken van het CryptoBuddies investeringsformat.

Stap 3  Werk aan de juiste mindset

Alles wat je zegt en doet is communicatie en voor een groot deel afhankelijk van jouw mindset. Jouw communicatie kan effectief of niet effectief zijn. Gewenste of niet gewenste effecten hebben. Soms lijkt het alsof je geen keuze hebt hoe je ergens op reageert. Bijvoorbeeld doordat je boos, bang of gekwetst bent. Of je ziet dat iemand anders erg succesvol is in iets wat jou niet lukt en je begrijpt niet hoe dat komt.

 

Met NLP krijg je inzicht in jouw mindset: hoe je de werkelijkheid waarneemt, hoe jij hier betekenis aan geeft – bepalend voor jouw gedrag – en waar dit door komt. Vervolgens biedt NLP handvatten om dingen op een andere manier te bekijken, oude pijn die effectieve communicatie in de weg staat te helen en daardoor jouw communicatie patronen te veranderen. Hierdoor word je niet alleen succesvoller in je communicatie, maar ook gelukkiger! Dit hebben Dave en Petra beiden ervaren en gunnen ze iedereen!

 

In onderstaande 3 video’s zie je een écht voorbeeld waarin Petra wordt gecoacht door Peter Dalmeijer, directeur van Vidarte. Deze video’s zijn niet opgenomen voor CryptoBuddies, maar voor de blended NLP opleidingen (deels digitaal en deels met fysieke bijeenkomsten) van Vidarte. Het is oprecht toeval dat Petra hier een vraag inbrengt gerelateerd aan CryptoBuddies. 

 

Ben je geïnspireerd door ons verhaal en/of door de video’s, raden wij je aan zeker eens een kijkje te nemen bij www.vidarte.nl, naar onze mening oprecht een opleider in levenskunst. Wanneer je nu beslist je in te schrijven voor een Blended NLP Practitioner opleiding krijg je maar liefst 10% korting! Je betaalt dan € 2.245,50 in plaats van € 2.495,- Mail dan naar info@vidarte.nl en vermeld de kortingscode “kennis delen is samen groeien”.

 

Stap 4  Vergroot je crypto basiskennis

Op Youtube kanaal vind je enkele video’s die wij heel duidelijk vinden. De video van RTL-Z uit 2014, was de video die Dave en Petra inspireerde om bij te willen dragen aan de implementatie van blockchain:

Je kunt ook deelnemen aan de gratis nationale blockchain cursus van de Dutch Blockchain Coalition.

In ons boek beloven we meer informatie over passwordmanager van AntumID. Met deze op blockchain gebaseerde passwordmanager hoef je nooit meer je wachtwoord te onthouden en worden jouw wachtwoorden ook niet in een cloud opgeslagen. Voor een licentie van een jaar betaal je € 10. Zie voor meer informatie de website van Antum ID en de handleiding om deze te installeren op.

Stap 5  Bepaal in welke crypto’s je wilt investeren

Wanneer je overweegt om in een bepaalde crypto te investeren:

Stap 6  Kies een crypto exchange en schrijf je in

Je kunt crypto’s kopen bij een broker of een exchange. Bij een broker, zoals Bitcoinmeester, Litebit of Coinbase kun je in principe alleen crypto’s kopen of verkopen. Bij een exchange, zoals Binance, kun je handelen tussen crypto’s en soms niet rechtstreeks crypto’s kopen. Er zijn ook mengvormen, zoals Bitvavo, waar je zowel crypto’s kunt kopen als kunt handelen tussen crypto’s. Zie de pagina handige links voor de brokers/exchanges waar wij zelf mee werken.

In onderstaande twee video’s geven we een voorbeeld van het inschrijven op een Exchange en het instellen van 2 staps verificatie, waarmee je jouw account beter beschermt.

Video afspelen
Video afspelen

Stap 7  Koop en installeer een wallet - je eigen bank

In onderstaande video geven we een voorbeeld van het installeren van een hardware wallet om jouw crypto’s veilig te kunnen bewaren. In dit geval een Trezor T.

Zie de pagina handige links voor onze favoriete hardware wallets.

Stap 8  Koop en bewaar crypto’s en houd het overzicht

In onderstaande video geven we een voorbeeld van het kopen en verkopen van crypto’s op een Exchange.

Video afspelen

Wanneer je op korte termijn wilt handelen met en tussen crypto’s zul je ze waarschijnlijk tijdelijk op de Exchange laten staan. Wanneer je ze veilig wilt bewaren, adviseren we jouw crypto’s te bewaren op een eigen wallet. Dit kan een hot wallet zijn op je telefoon, zoals de DigiByte wallet. Voordeel daarvan is dat je er dan makkelijk mee kunt betalen. Het meest veilig bewaar je crypto’s (of eigenlijk de toegangssleutels tot jouw crypto’s) op een hardware wallet. In onderstaande video laten we je zien hoe je crypto’s kunt overmaken van een exchange (of broker) naar een externe wallet.

Houd het overzicht over jouw cryptoportefeuille door gebruik te maken van het CryptoBuddies investeringsformat.

Stap 9  Handel met je crypto’s

Zoals we in ons boek uitleggen zijn de belangrijkste basisregels voor het handelen:

 

1. Investeer alleen geld dat je kunt missen

2. Koop nooit (veel) crypto’s in één keer wanneer de koers net hard is gestegen

3. Je hebt pas geld verloren wanneer je jouw crypto’s verkoopt met verlies.

 

Wanneer je meer wilt met het handelen in crypto’s op basis van de koerswisselingen, adviseren we je een cursus technische analyse te doen. Doe koersstijgingen en – dalingen gaan in cycli die enigszins voorspeld kunnen worden, vanwege de menselijke psychologie. Met technische analyse leer je een inschatting te maken waar de koers zich bevindt in de cyclus, zodat je de kans kunt berekenen in hoeverre de koers gaat stijgen of dalen.

 

Dave volgt het Youtube kanaal van DoopieCash, Berry en Chris, al bijna vanaf hun start en is enthousiast over hun kennis en kunde. Je kunt op hun website terecht voor trading cursussen.

 

Stap 10  Vergeet tenslotte je naasten en de !#@ Belastingdienst niet!