DigiByte

Een cryptomunt die CryptoBuddies een bijzonder warm hart toedraagt, is DigiByte. Vanwege het feit dat het een technisch hoogstandje is onder de blockchains, maar ook omdat het een blockchain is die echt is opgezet om blockchaintechnologie in te zetten om de wereld te verbeteren. Blockchain-4-good. 

 

Dave en Petra kennen de grondlegger van DigiByte, Jared Tate, persoonlijk. Een integer mens dat al acht jaar vrijwillig werkt aan de ontwikkeling van blockchaintechnologie. In het bijzonder aan DigiByte, maar hij heeft ook andere projecten geholpen. 

Decentrale blockchain

DigiByte is, net als Bitcoin, een decentrale blockchain. Bitcoin was de eerste blockchain en is daardoor het meest bekend. Doordat de softwarecode van Bitcoin vanaf het begin openbaar is (open source), konden programmeurs met de code aan de slag om deze verder te ontwikkelen en verbeteren. Zo is DigiByte ook ontstaan. DigiByte is daardoor sneller en veiliger dan Bitcoin en transactiekosten zijn veel lager. Ook is er voor het minen van Digibyte veel minder energie nodig dan voor het minen van Bitcoin.

Open source

Jared Tate is nooit eigenaar geweest van DigiByte. Hij heeft het project gelijk open source voor iedereen beschikbaar gesteld, zoals dat ook met Bitcoin is gedaan door de mysterieuze Satoshi Nakamoto. Dit inspireerde wereldwijd ook anderen om vrijwillig aan de ontwikkeling van DigiByte te werken. Inmiddels telt de DigiByte community meer dan 100.000 mensen over de hele wereld. Kijk maar eens hoe DigiByte vertegenwoordigd wordt op sociale media.

Meer dan geld

Als jij ons boek gelezen hebt, weet je inmiddels dat crypto’s en blockchain heel veel meer toepassingsmogelijkheden heeft dan geld en dat het uitmaakt of een blockchain centraal of decentraal is geregeld. Dave en Petra hebben Jared Tate onder andere hierover geïnterviewd.

 

Het volledige interview komt binnenkort beschikbaar op ons Youtube kanaal.

DigiByte Foundation

Doordat Digibyte een decentrale blockchain is, is niemand eigenaar en tegelijkertijd is iedereen eigenaar. Voor bedrijven die met DigiByte willen werken, is het niet nodig om toestemming te vragen. Ze mogen er gewoon mee aan de slag. Mede om toch een centraal aanspreekpunt voor vragen te creëren, hebben enkele vrijwilligers uit Nederland de DigiByte Foundation opgericht. 

 

Van ieder boek In 10 stappen je eigen bank dat via onze website wordt verkocht, gaat er €1,50 naar de DigiByte Foundation.

Wat heb jij er zelf aan?

Met ons eerste boek richten wij ons nog voornamelijk op het aspect ‘geld verdienen’. DigiByte is een decentrale cryptomunt waarvan het maximum aantal cryptomunten vooraf is bepaald. Namelijk 21 miljard. DigiByte wordt gemined en elke 15 seconden wordt er een nieuw block aan de DigiByte blockketen toegevoegd. Daardoor is uit te rekenen wanneer de laatste van de 21 miljard DigiBytes naar verwachting beschikbaar komt, namelijk in 2035 (voor Bitcoin is dit 2040).

 

Zo lang het gebruik van de DigiByte coin (de vraag) sneller toeneemt dan het aantal DigiBytes dat in omloop komt (het aanbod), neemt de waarde van de DigiByte coin toe. Aangezien er over 14 jaar geen nieuwe DigiBytes meer bij kunnen komen, kan de waarde van de DigiByte coin bij een toenemende vraag alleen maar in waarde toenemen. Dit in tegenstelling tot ons fiat geld (euro’s) dat door het bijdrukken van geld alleen maar minder waard wordt (inflatie). Wij zijn er daarom van overtuigd dat je met het sparen van DigiBytes veilig kunt sparen voor later.

 

Daarnaast is het door de technische eigenschappen een geweldige cryptomunt om mee te betalen. Binnen maximaal 15 seconden is de transactie gedaan en je betaalt maar 0,001 Digibyte als transactiekosten. Zeker voor internationale betalingen is dit natuurlijk een geweldige uitkomst!

Hieronder vind je een leuke instructievideo die we hebben gemaakt over het installeren van een DigiByte wallet op je telefoon en het betalen met DigiBytes.

DigiByte en CryptoBuddies

Vanwege alles wat we hiervoor beschreven hebben, vooral de boodschap die te zien is in het interview met Jared, willen wij graag bijdragen aan de adoptie van DigiByte. Daarom geven we iedereen die ons boek via de website koopt € 2,50 aan DigiBytes retour en steunen we de DigiByte Foundation met € 1,50 van ieder boek dat we via onze website verkopen. Tot slot hebben wij bij het boek een doorlopende winactie waarin mensen meer DigiBytes kunnen winnen. Wij hopen dat jullie na het lezen van alle informatie en kijken van de video’s net zo enthousiast zijn over DigiByte als wijzelf!